Poniżej przedstawimy wam kilka sałatek przygotowanych przez poszczególne klasy.
KLASA IC
OWOC: MANGO
SKŁAD:
- pierś z kurczaka z dodatkiem chilli
- mango
- sałata lodowa
- szalotka
- sok z limonki
- olej rzepakowy
- suszona koledra
KLASA ID (CZYLI NASZA KLASA!)
OWOC: AWOKADO
SKŁAD:
- 1 awokado
- opakowanie rukoli
- 2 pomidory bądź 200 g pomidorków koktajlowych
- 2 kulki mozarelli
- 8 łyżek prażonych ziaren słonecznika
- grzanki domowej roboty z ciemnego pieczywa (wystarczy usmażyć chleb pokrojony w kostkę na oliwie z dodatkiem świeżo wyciskanego czosnku)
- sos winegret: 6łyżek oliwy, sól, pieprz, 2 łyżeczki soku z cytryny i 1 starty ząbek czosnku
KLASA: IIF
OWOC: POMARAŃCZA
SKŁAD:
- pomarańcze
- sałata lodowa
- rukola
- granat
- pomidory suszone
- orzechy włoskie
- pomidorki koktajlowe
- pestki dyni
SKŁAD:
- rukola
- rzodkiewka
- ogórek
- ser feta
- pomidory
- sałata lodowa
- kiałki rzodkiewki
Finał projektu udał się bez wątpliwości, a tymczasem pozdrawiamy całą ekipą uczniów naszego liceum, trzymamy kciuki za tegorocznych maturzystów i zapraszamy świeżaków do zapoznania się z postami starszej daty :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz