sobota, 2 kwietnia 2016

Pasta z awokado

Obecnie wielu ludzi odpuszcza sobie zdrowe odżywianie, BO nie mają czasu, BO im nie smakuje, BO przygotowanie takich potraw jest zawiłe, a większości składników nie mają w lodówce. Idą na łatwiznę, kupując w szkolnym sklepiku kolejną słodką bułkę czy batona. Ale pamiętajmy jednak o tym, że CHCIEĆ znaczy MÓC. Jeśli tylko chcesz wprowadzić do swojego życia zdrowe odżywianie, to nie sprawi Ci problemu znalezienie, chociażby w internecie, przepisów na szybkie, smaczne i przede wszystkim pełnowartościowe dania. Wychodzę dziś z inicjatywą i podaję jeden z nich. Panie i panowie, przed państwem przepis na pastę z awokado!

Składniki:

  • 1 awokado
  • 1 pomidor
  • 0,5 cebuli
Przygotowanie:
  1. Obrane awokado rozgnieść widelcem.
  2. Pomidora i cebulę pokroić w jak najdrobniejszą kostkę.
  3. Całość wymieszać i doprawić wedle uznania.

Tak przygotowana pasta idealnie nada się np. do podania na kanapce.
SMACZNEGO!

UWAGA- chcąc zachować naszą pastę w stanie nienaruszonym do następnego dnia, należy zostawić w niej pestkę z awokado, uchroni ona całość przed ściemnieniem. ;)


Autorka: Milena

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz